«Νεύμα» Πούτιν για ενίσχυση των ρωσικών επενδύσεων στην ενέργεια

«Νεύμα» Πούτιν για ενίσχυση των ρωσικών επενδύσεων στην ενέργεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:08 Δημιουργία 07/12/18, 15:50

Το σημαντικό ενδιαφέρον της Ρωσίας στις επενδύσεις στα ενεργειακά της Ελλάδας σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στις αρχικές δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο της Μόσχας, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος «αναλύσαμε τη συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην εμπορική και επενδυτική συνεργασία.Σημαντικό κλάδος είναι η ενέργεια. Πάνω από το 50% του φυσικού Αερίου στην Ελλάδα προέρχεται από τη Ρωσία. Εξετάσαμε τη δυνατότητα συμμετοχής εταιρειών στη Νότια Διαδρομή».

Εκκινώντας από τη συμπλήρωση 190 χρόνως διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την έμφαση που δίνουν οι δύο κυβερνήσεις στον επενδυτικό και εμπορικό τομέα.

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι πέρσι το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 27%, φθάνοντας στα 3,7 δισ. δολάρια.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε άλλους τομείς, στους οποίους καταγράφεται το ρωσικό ενδιαφέρον:Πολιτισμός, τουρισμός.

Για τον τελευταίο κλάδο ειδικότερα, ο κ. Πούτιν έκανε λόγο για αριθμό ρεκόρ των συμπατριωτών του που επισκέφθηκαν πέρσι την Ελλάδα, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται, όπως εκτίμησε, να αγγίξει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Αν σου άρεσε κάνε