Απειλές Ξυδάκη για ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Απειλές Ξυδάκη για ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:54 Δημιουργία 07/12/18, 17:50

Ακόμα και με ενδεχόμενο για κατάρρευσης της συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, τονίζοντας τις έντονες διαφωνίες του για τις τελευταίες δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας στη Βουλή, το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε πως «είναι είναι ένα λεπτό δύσκολο και πολιτικό παιχνίδι. Ήδη τον βάλαμε (σ.σ. τον Ζ. Ζάεφ) και τα μάζεψε και θα τα ξαναμαζέψει. Πρέπει να περάσει κι αυτός τα εμπόδια. Πρέπει να διευκολύνουμε, αλλά δεν πρέπει να είμαστε και υποχωρητικοί. Γι’ αυτό και εξεπέμφθη ένα ξαφνικό, σκληρό, δυνατό κύμα δυσφορίας προς τα Σκόπια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκφράζει την ελληνική βούληση και από τις κυβερνητικές πηγές».

Στην επισήμανση πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ βάζει και άλλα δεδομένα στη συμφωνία, ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε πως «βγήκε ο γραμματέας του ΝΑΤΟ και είπε ότι ή θα τα ψηφίσεις όλα ή δεν έχει».

«Έχουμε κι εμείς κάθε στιγμή το δικαίωμα, αν αυτός ερμηνεύει κατά το δοκούν τη συμφωνία των Πρεσπών, να την ερμηνεύσουμε κι εμείς σύμφωνα με αυτό που έχουμε μπροστά μας, γράμμα και πνεύμα και περιεχόμενο και να τη σπάσουμε. Δηλαδή αν φτάσει σε αθέτηση» συμπλήρωσε.

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων αν εννοεί ότι μπορεί να μη φέρουμε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Αν είναι κάτι που δεν μπορεί να εισαχθεί… Αλλά αυτό μένει να το δούμε».
Αν σου άρεσε κάνε