Τσίπρας: Πανηγυρισμοί, «ύμνοι» και ειρωνείες σε προεκλογικό «φόντο»

Τσίπρας: Πανηγυρισμοί, «ύμνοι» και ειρωνείες σε προεκλογικό «φόντο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:22 Δημιουργία 11/12/18, 14:14

Προεκλογικό «άρωμα» έχει ακόμη μία ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται την Τρίτη το νομοσχέδιο για την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις.

Σε πανηγυρικό τόνο ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε ξανά το εγκώμιο της κυβέρνησής του, «που πέτυχε εκεί, όπου οι άλλοι απέτυχαν», στο πλαίσιο του γνωστού επικοινωνιακού αφηγήματός του.

«Σήμερα είναι μια χαρμόσυνη ημέρα για χιλιάδες συμπολίτες μας», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε ομιλία της αντιπολίτευσης που να μην ξεκινούσε από τις περικοπές των συντάξεων. Χαίρομαι που σήμερα θα ψηφίσουμε όλοι μαζί την διάσωσή τους», δήλωσε σε ειρωνικό ύφος ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας λόγο για «αξιοπιστία» της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας το επικοινωνιακό «χαρτί» του κοινωνικού μερίσματος, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της ΝΔ, επιστρατεύοντας μεταξύ άλλων και το αφήγημα του «ιδεολογικού χάσματος» με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μιλούν για παροχολογία και δωράκια ενόψει Χριστουγέννων, σημείωσε, για να προσθέσει ότι «είναι δύσκολο να μπει στην ουσία αυτού του παραλογισμού».

«Είναι προσβλητικός απέναντι στους πολίτες ο χαρακτηρισμός «παροχολογία», καθώς κάποιοι που κυβέρνησαν για χρόνια έριξαν τη χώρα στα βράχια και μετά ψήφιζαν «ναι σε όλα» στις περικοπές. Τώρα που έρχεται η ώρα να ανταμειφθούν μιλάτε για παροχολογία. Είναι, όμως δίκαιες παρεμβάσεις για τους απόμαχους της βιοπάλης που είχαν τις απολαβές τους να μειώνονται. Δεν κάνουμε παροχές, αποκαθιστούμε αδικίες τώρα που έχουμε τη δυνατότητα», υποστήριξε, βγάζοντας... δήθεν αριστερές «κορώνες».

Καταλόγισε, δε, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως αν κυβερνούσαν σήμερα, δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να πετύχουν τη μη περικοπή των συντάξεων. Κατηγόρησε επίσης της αντιπολίτευση ότι παρέδωσε τα ασφαλιστικά ταμεία με ένα θηριώδες έλλειμμα, σημειώνοντας πως η κατάσταση έχει πλέον αντιστραφεί. Επέμεινε εξάλλου ότι 620.000 θα δουν αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου, για πρώτα φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ πως επενδύει στο ψέμα, ενώ επανέλαβε ότι αποκαθίστανται οι αδικίες που γέννησε η λιτότητα. Καταλόγισε επιπλέον στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τη νέα γενιά την αναγκάσατε να δουλεύει για χαρτζιλίκια και είπατε μέσω tweet ότι επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση, Κανένας νέος στον τόπο μας δεν επιλέγει, αλλά αναγκάζεται να δουλεύει ανασφάλιστος». Είπε επίσης πως η πρόταση της ΝΔ είναι «ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα στο πρότυπο Πινοσέτ».

Αν σου άρεσε κάνε