Τσίπρας: Οι προηγούμενοι παρακαλούσαν, εμείς διαπραγματευτήκαμε

Τσίπρας: Οι προηγούμενοι παρακαλούσαν, εμείς διαπραγματευτήκαμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:15 Δημιουργία 11/12/18, 15:00

Το «ανάθεμα» στις προηγούμενες κυβερνήσεις έριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο ακύρωσης των περικοπών στις συντάξεις.

Ειδικότερα, απαντώντας στα «πυρά» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση και θυμάται ποιοι τον οδήγησαν στην χρεοκοπία και παρακαλούσαν να οδηγηθούμε στα βράχια όταν εμείς διαπραγματευόμασταν».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «εμείς επικεντρώσαμε την διαπραγμάτευσή μας στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις,. Οι δικές σας επικεντρώθηκαν στο όποιον πάρει ο χάρος».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την τελευταία παρουσία του Επιτρόπου της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, στην ελληνική Βουλή και τη στάση που είχε κρατήσει τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «τότε ο κ. Χατζηδάκης είπε τότε στον κ. Μοσκοβισί ότι η ΝΔ είχε διαμορφώσει το πρόγραμμά της με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μέσα. Δεν θα το καταργούσατε ποτέ».

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Τσίπρας είπε πως «σκάνδαλο υπάρχει όταν μια κυβέρνηση με τις πράξεις ή τις παραλείψεις της εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα. Πολλές τέτοιες υποθέσεις διερευνά η δικαιοσύνη για την εποχή που κυβερνήσατε. Πρέπει να είναι μεγάλη η απόγνωση του κ. Μητσοτάκη που έρχεται σήμερα και επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα προσπαθώντας να επινοήσει σκάνδαλα» πρόσθεσε.

«Μετά τα fake news για τους συγγενείς έχετε αρχίσει να πιάνετε τα fake news για παιδικούς φίλους και συμμαθητές» συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε