Μητσοτάκης: Αρχιερέας των fake news ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Αρχιερέας των fake news ο Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:51 Δημιουργία 11/12/18, 15:37

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου με την αποφυγή των περικοπών στις συντάξεις.

Ξεκινώντας τη δική του δευτερολογία, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις αναφορές του πρωθυπουργού περί σχέσης του κ. Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας ότι «μιλάει για fake news ο κ. Τσίπρας, που είναι ο αρχιερέας των fake news!».

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «πράγματι οι Έλληνες πολίτες θυμούνται πολύ καλά, όταν λέγετε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και θα τα καταργήσετε με ένα νόμο».

« Το 3ο μνημόνιο ήταν αχρείαστο. Και η ζημιά στις τράπεζες ολοκληρώθηκε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, που είπατε ότι καταλάβατε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε εκ νέου αχρείαστο το τρίτο μνημόνιο, ενώ επικαλούμενος τον Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε ότι κόστισε 100 δισ. Ανέφερε εξάλλου ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι τράπεζες έχασαν το 99,7% της αξίας τους. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε πως «την τελευταία φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο, για κοιτάξτε στα βουλευτικά σας έδρανα», κάνοντας αναφορά στα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν «μετακομίσει» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως απάντηση στις αναφορές του κ. Τσίπρα για τη σκανδαλολογία, ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε στο θέμα της ΔΕΠΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «σας είδα πάρα πολύ ανήσυχο για κάτι που ανέφερα πολύ σύντομα, για τη ΔΕΠΑ. Απαντήσετε λίγο επί της ουσίας, αντί να μας διαβάζετε πρωτοσέλιδα».

Για το Σκοπιανό

Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε προς τον πρωθυπουργό πως «δεν θα μας κουνάτε το δάχτυλο στη ΝΔ. Εσείς είπατε ναι εκεί που οι άλλοι έλεγαν όχι. Αυτά δεν είναι ζητήματα ερμηνείας. Δεν σας κάνει εντύπωση που ο κ. Ζάεφ, ο μετριοπαθής, λέει ότι πέτυχαν ό,τι καμία άλλη κυβέρνηση δεν τους είχε δώσει;».

Ακόμα, τόνισε προς τον κ. Τσίπρα: «Εμείς από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τον λαϊκισμό. Εσείς ποτέ δεν καταδικάσατε την βία απ'όπου κι αν προέρχεται. Για εσάς υπάρχουν καλές/κακές καταλήψεις. Μην ξαναταυτίσετε τη ΝΔ με την ακροδεξιά, εσείς που κυβερνάτε με τον κ. Καμμένο».

Αν σου άρεσε κάνε