Νέοι «λεονταρισμοί» Καμμένου στη Βουλή για το Σκοπιανό

Νέοι «λεονταρισμοί» Καμμένου στη Βουλή για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:20 Δημιουργία 11/12/18, 17:13

Συνέχεια στα «μπρος-πίσω» των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο Πάνος Κάμμενος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι δεν πιστεύει σε οποιαδήποτε λύση η οποία θα περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία». «Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί ο ίδιος ο κ. Ζάεφ παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς με συνεχείς του δηλώσεις αναιρεί τη συμφωνία. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία με τον κ. Κοτζιά κάτω από το τραπέζι. Εμείς όμως τέτοια συμφωνία δεν γνωρίζουμε» είπε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «αν συνεχίσει η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση των Σκοπίων, να μιλά δηλαδή για εθνότητα ή γλώσσα ή ακόμα περισσότερο για μειονότητα εντός της Ελλάδας αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει στην Βουλή. Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει η συμφωνία στην Βουλή δηλώνουμε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία» ανέφερε.

Σχετικά με τη στάση του κόμματος σε ενδεχόμενη πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη πριν κάνει τις παλικαριές για πρόταση μομφής να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Όπως επίσης να δεσμευτεί πως αν ψηφιστεί στην παρούσα Βουλή τότε ο ίδιος θα την καταργήσει αν του δώσει ο λαός την εξουσία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αν σου άρεσε κάνε