Οριακά πάνω από το 6% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Οριακά πάνω από το 6% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:15 Δημιουργία 12/12/18, 19:58

Λίγο πιο πάνω από το 6% ανέρχεται η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την Alco.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open Tv, δείχνει πως στο 23,7% διαμορφώνεται το ποσοστό της ΝΔ με βάση την πρόθεση ψήφου, έναντι 18,4% για το ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,2%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτο το ΚΙΝΑΛ με 4,6%.

Στην πρόθεση ψήφου διαφαίνεται πώς το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης έχουν οι αναποφάσιστοι και οι σκεπτικιστές αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 54%, έναντι 80% της ΝΔ

Εντυπωσιακό είναι το 21% των ψηφοφόρων που επιθυμεί νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική μετά τις εκλογές έναντι του 21% που θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το 34% που θέλει κυβέρνηση ΝΔ ή με κορμό την ΝΔ.

Όσον αφορά τον επόμενο πρωθυπουργό κάνει δυναμικά την εμφάνισή της η επιλογή «Κανένας» με τον Κ.Μητσοτάκη να προηγείται ελαφρώς (2%) του Αλέξη Τσίπρα.

Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή

Τέλος, στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οριακά πάνω από το 6% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Αν σου άρεσε κάνε