«Ψήφο εμπιστοσύνης» σε Μητσοτάκη από Βέμπερ

«Ψήφο εμπιστοσύνης» σε Μητσοτάκη από Βέμπερ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:06 Δημιουργία 13/12/18, 09:33

Την πλήρη στήριξή του προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr, ενώ επέκρινε τη ρήξη Τσίπρα με την Κομισιόν, καθώς, όπως τονίζει, αύξησε το κόστος των προγραμμάτων.

«Είμαι βέβαιος ότι μια νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει πίσω την Ελλάδα στην πορεία ανόδου και βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν.

Και συνέχισε αναφέροντας ότι «πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα που κάνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, εκθέτοντας προτάσεις πολιτικής που μπορούν να ενώσουν τον ελληνικό λαό με αυτό που κάνουν! Αυτή είναι πράγματι η σωστή προσέγγιση!», επικρότησε.

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΕΛΚ σημείωσε ότι «οι πολιτικές μάχες με την Κομισιόν αύξησαν το κόστος και καθυστέρησαν την έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας εις βάρος του ελληνικού λαού. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια στροφή στο τέλος, αποφασίζοντας τελικά να ακολουθήσει τις συμβουλές που του είχαμε δώσει από την αρχή».

Ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο ίδιος δεσμεύθηκε να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Σχετικά με την προκλητικότητα της Άγκυρας στην Κύπρο, ο Βέμπερ δήλωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε για μια συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος», υπογραμμίζοντας ότι «Η τουρκική κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου είναι απαράδεκτη».

Αν σου άρεσε κάνε