Ο Τσίπρας μεταφέρει «δυσαρέσκεια» Μοσκοβισί για τη στάση Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας μεταφέρει «δυσαρέσκεια» Μοσκοβισί για τη στάση Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:30 Δημιουργία 13/12/18, 17:23

Στη Σύνοδο Κορυφής «μεταφέρθηκε» η πόλωση μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ για το Σκοπιανό, με το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών να συζητείται μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.

Με σχετικό non paper, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν πως ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν «ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και όλοι στην Κομισιόν, και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Γάλλος αξιωματούχος ήταν επίσης ενημερωμένος για την κριτική που του ασκεί η ΝΔ στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ότι, αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι αυτό, κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς, επίσης, και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αν σου άρεσε κάνε