Συνέδριο ΝΔ: Οι στόχοι Μητσοτάκη, οι αιχμές και τα μηνύματα ενότητας και αλλαγής

Συνέδριο ΝΔ: Οι στόχοι Μητσοτάκη, οι αιχμές και τα μηνύματα ενότητας και αλλαγής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:17 Δημιουργία 14/12/18, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με τέσσερις βασικούς στόχους προσέρχεται σήμερα το απόγευμα στο συνέδριο της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί πλέον ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταρρεύσει υπό το βάρος των επιλογών, που έκανε στα εθνικά θέματα και στην οικονομία. Οι στόχοι που έχει θέσει, είναι οι εξής:

1. Η εκπομπή του μηνύματος ενότητας της φιλελεύθερης παράταξης στην κορυφή και την βάση.

2. Η επικύρωση - αποδοχή από το συνέδριο των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ

3. Η επαναβεβαίωση της συστράτευσης όλων ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης που - όπως επισημαίνουν στενοί του συνεργάτες - δεν θα αργήσει.

4. Η αποδοχή - επικύρωση από το συνέδριο της εκλογικής στρατηγικής της ΝΔ.

Το στίγμα των προθέσεων του αναμένεται να το δώσει με την σημερινή - εναρκτήρια ομιλία του προς τους συνέδρους, η οποία θα πραγματοποιηθεί 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί παραίτησης του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όταν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή και μετά τις νέες αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπο του συμμαθητή του Νίκου Παππά, κ. Μανώλη Πετσίτη.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρήσει ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, έχοντας ως αιχμή το Σκοπιανό, την υπερφορολόγηση αλλά και συγκεκριμένες υποθέσεις που - όπως θα καταγγείλει - ακυρώνουν στην πράξη την ρητορική περί «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

Στήριξη στην πολιτική αυτή αναμένεται να ζητήσει και να λάβει από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, αλλά και από τον πρώην πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη . Ο κ. Σαμάρας στην ομιλία του το απόγευμα του Σαββάτου θα αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα των Σκοπίων , ενώ θα προχωρήσει στη σύγκριση της εικόνας της χώρας που ο ίδιος παρέδωσε το 2014 και αυτής που σήμερα υπάρχει .

Θα τονίσει ότι δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα επίπεδο και σε κανένα θέμα και θα δηλώσει βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία μετά τις επόμενες εκλογές. Ο κ. Καραμανλής είτε ευθέως είτε εμμέσως - μέσα από συνεργάτες του- θα καταστήσει σαφές ότι η λύση στα σημερινά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα, είναι η πολιτική αλλαγή, θέση την οποία θα υπερασπιστεί και ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα μιλήσει στο συνέδριο την Κυριακή.

Αν σου άρεσε κάνε