Συνέδριο ΝΔ: Βέβαιος ο Μητσοτάκης για την «πολιτική αλλαγή»

Συνέδριο ΝΔ: Βέβαιος ο Μητσοτάκης για την «πολιτική αλλαγή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:10 Δημιουργία 14/12/18, 19:50

Την πεποίθηση του για το ότι το 120 συνέδριο της ΝΔ θα είναι το τελευταίο πριν από την ανάδειξη του κόμματος στην κυβέρνηση σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην αρχή των εργασιών του κομματικού οργάνου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα προσωπικά αυτό το συνέδριο της ΝΔ,Το τελευταίο μας συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές».

«Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες...Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέχεια ότι «η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα του λαού. Της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ένα κόμμα ανοικτό αλλά συγκροτημένο. Ένα κόμμα πατριωτικό αλλά και ευρωπαϊκό. Ένα κόμμα που τολμά τις μεγάλες αλλαγέςκαι σέβεται την ιστορία του.

Αναφερόμενος στους πρώην αρχηγούς του κόμματος, τόνισε ότι «είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά».

«Βρίσκονται μαζί μας και φίλοι της δικής μας πολιτικής οικογένειας,που μας στήριξαν στο παρελθόν, μας εγκατέλειψαν στην πορεία, και τώρα γυρίζουν στη μεγάλη μας παράταξη. Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σπίτι σας!» είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Μιλώντας για το θέμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «σήμερα μας παρακολουθούν εκατoμμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ, μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

«Μας ακούει κάθε Έλληνας που υφίσταται εθνικές ταπεινώσεις και προσβάλλεται από μία διαρκή και ανελέητη προπαγάνδα που διαστρέφει την αλήθεια, δημιουργεί ψευδείς εχθρούς και τεχνητή πόλωση. Που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι» σημείωσε.

Στα πρώτα του πυρά προς την κυβέρνηση, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως «σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Φύγετε. Φύγετε γρήγορα».

Απευθυνόμενος προς τους συνέδρους, ανέφερε πως «είμαστε με διαφορά το ισχυρότερο κόμμα της χώρας και ένα από τα δυνατότερα στην Ευρώπη. Και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον τόπο μια αξιόπιστη και ελπιδοφόρα νέα διακυβέρνηση. Γνωρίζουμε τα λάθη μας και γι’αυτό τολμάμε να αλλάζουμε. Γιατί εμείς δεν ζητάμε να ηττηθεί το αποτυχημένο σήμερα για να επιστρέψουμε στο προβληματικό χθες.Στόχος μας είναι το καλύτερο αύριο» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές. Όσοι ήδη έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας, σας συνιστώ να τα αφήσετε στη ναφθαλίνη και να φορέσετε στολή εργασίας. Γιατί η μάχη είναι σκληρή» υπογράμμισε.

«Θέλω να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη των ιδεών. Θέλω να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα. Την αναγέννηση της Ελλάδας. Αξίζουμε καλύτερα! Μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε!» δήλωσε.

Σηκώνοντας κατά πολύ τους τόνους για το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες. Κατηγορώ τον κ.Τσίπρα ότι δίχασε τον λαό, ότι είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργό. Κατηγορώ τον κ.Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα είχε ληφθεί ποτέ με μια μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή της στάσης των εταίρων μας μόνο τυχαία δεν είναιι. Η ΝΔ δεν θα κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή, ούτε ποτέ».

Αν σου άρεσε κάνε