Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας φοβάται τη Βουλή, δεν τον ακολουθώ στο διχασμό

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας φοβάται τη Βουλή, δεν τον ακολουθώ στο διχασμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:41 Δημιουργία 15/12/18, 16:25

Θα συνεχίσει να απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν θα τον ακολουθήσει στον ακραία διχαστικό του λόγο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι εκείνος αντιμετωπίζει στη Βουλή τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος όμως φαίνεται ότι τη φοβάται. Για το χρόνο εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα γίνουν, νωρίτερα, το Μάιο 2019.

«Στην χθεσινή μου ομιλία, διάρκειας μιας ώρας και 10 λεπτών, αφιέρωσα μόνο 10 λεπτά στον κ.Τσίπρα. Το υπόλοιπο ήταν θετικός λόγος, αυτό θέλουν να ακούσουν οι πολίτες από μας».

Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μίλησε για «πρωτοφανή διχαστικό λόγο». «Δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήνουμε αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την ακραία πόλωση.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, ενώ σχολιάζοντας την «πρόσκληση» του πρωθυπουργού σε debate, τόνισε ότι «την Τρίτη είχαμε μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση στη Βουλή».

«Προφανώς για να ζητήσει ντιμπέιτ δεν θεωρεί πια προνομιακό του χώρο τη Βουλή. Εγώ θα είμαι στη Βουλή ανά πάσα στιγμή. Όταν προκηρύξει εκλογές, θα συζητήσουμε το debate», κατέληξε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για όσα είπε στον κ.Τσίπρα περί συναλλαγής για το Σκοπιανό, σημείωσε:«την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον κ.Βέμπερ», ο οποίος μίλησε νωρίτερα στο Συνέδριο και, εξάλλου, υπήρξε κοινή συνάντηση του Μητσοτάκη με τους κκ. Σαμαρά και Βέμπερ.

Αν σου άρεσε κάνε