Μ. Σχοινάς: Οι ακραίοι λαϊκιστές πρέπει να ηττηθούν στις εκλογές

Μ. Σχοινάς: Οι ακραίοι λαϊκιστές πρέπει να ηττηθούν στις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:15 Δημιουργία 15/12/18, 19:58

Μήνυμα κατά του λαϊκισμού και υπέρ της Ευρώπης, έστειλε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιπαρατεθούμε στους ακραίους λαϊκιστές, που με κραυγές «φορτώνουν» στην Ευρώπη τα δικά τους λάθη, και, την ίδια ώρα, οικειοποιούνται τις επιτυχίες της. Θα τους κυνηγά όμως το κλάμα του συνταξιούχου μπροστά στο ΑΤΜ, συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, σημείωσε ότι «σε λίγους μήνες θα έρθει πάλι η ώρα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας όπου αυτές οι ιδέες θα τεθούν πάλι στην κάλπη. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα, τις μελλοντικές της εξελίξεις, τις μελλοντικές της προοπτικές, χωρίς ταμπού και εξωραϊσμούς, χωρίς υπεραπλουστεύσεις. Με επιχειρήματα, όχι με κραυγές, χωρίς να εθνικοποιούμε τις επιτυχίες της Ευρώπης και να κοινοτικοποιούμε τα λάθη και τις αποτυχίες. Η έγνοια μας είναι να γεφυρώσουμε τους πολίτες με τα κέντρα αποφάσεων. Να δώσουμε απαντήσεις σε όσους έχουν γνήσιες ερωτήσεις και ανησυχίες για το που πάει η Ευρώπη».

«Εμείς, όλοι εδώ, έχουμε και μια ιδιαίτερη επιπρόσθετη ευθύνη: Να αντιπαρατεθούμε στους ακραίους λαϊκιστές σε όσους θέλουν να βάλουν φρένο στις κατακτήσεις μας. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για απαντήσεις, δεν ενδιαφέρονται για διάλογο. Θέλουν απλώς να καταστρέψουν την Ευρώπη και όλα όσα πετύχαμε μαζί. Αυτοί πρέπει να ηττηθούν όχι στα λόγια, στην πράξη», τόνισε.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στα δύσκολα τελευταία 4 χρόνια, με την Ελλάδα να βρίσκεται όντως στον προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ και από τη ζώνη Σένγκεν. «Και τις δυο φορές γλιτώσαμε τα χειρότερα. Γλιτώσαμε τον κίνδυνο να γλιστρήσει η Ελλάδα στην δεύτερη ταχύτητα. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο. Το είδαμε αυτό το θρίλερ και ξέρουμε πως τελειώνει. Για όσους ενδεχομένως το ξέχασαν, το κλάμα του συνταξιούχου μπροστά στο ΑΤΜ θα τους το θυμίζει για πάντα. Ποτέ ξανά περιπέτειες! Ποτέ ξανά λαϊκισμός! Όλοι μαζί, για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα!», κάλεσε.

Αν σου άρεσε κάνε