Τα «ντεσού» του 12 Συνεδρίου της ΝΔ

Τα «ντεσού» του 12 Συνεδρίου της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:37 Δημιουργία 17/12/18, 07:38

TAGS

-Ο Λευτέρης Αυγενάκης μένει… μέχρι νεοτέρας στη θέση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτηκε - και σωστά - ότι σε προεκλογικές περιόδους δεν αλλάζεις τον πολιτικό προϊστάμενο του κομματικού μηχανισμού. Έτσι , λοιπόν, εισηγήθηκε και «πέρασε» η άποψη να δοθεί μια παράταξη ολίγων μηνών στη θητεία του νυν γραμματέα και μετά τις εκλογές το... ξαναβλέπουν.

-Δύο «γραμμές» σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ. Σε σχέση με τους δήμους και τους «αντάρτες» ήταν πιο ...χαλαρός, αλλά στις περιφέρειες ήταν απόλυτος. Ειδικότερα, για τους δήμους είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στο δεύτερο γύρο οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι στηρίζουν όποιον περάσει, δηλαδή είτε τον επίσημο με το... χρίσμα είτε τον «αντάρτη». Στις περιφέρειες, όμως, η μάχη θα είναι αμιγώς πολιτική και ο αγώνας θα δοθεί μόνον υπέρ του έχοντος το χρίσμα. Οι «αντάρτης» στο... πυρ το εξώτερον!

-Στις λίστες της ΝΔ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια περιφέρεια θα εκτεθεί. Το γεγονός πάντως ότι ήταν στο συνέδριο της ΝΔ, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες της στήλης, επιβεβαιώνει ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά.

-Μια βόλτα στους διαδρόμους γύρω από την κεντρική αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΝΔ, έπειθε και τον πιο αδαή επί των πολιτικών, ότι οι εκλογές είναι πλέον πολύ κοντά. Νυν βουλευτές, επίδοξοι βουλευτές, δήμαρχοι είχαν στην τσέπη τους δεκάδες κάρτες, τις οποίες διένειμαν στις συνέδρους. Τηλέφωνα και χαμόγελα έδωσαν και πήραν, όπως επίσης, και οι υποσχέσεις για… στήριξη. Τώρα ποιοι έλεγαν αλήθεια και ποιοι ψέματα θα φανεί, όταν ... ανοίξουν οι κάλπες.

Αν σου άρεσε κάνε