Τσίπρας: Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων - Μητσοτάκης: Η ανοχή στη βία είναι επικίνδυνη

Τσίπρας: Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων - Μητσοτάκης: Η ανοχή στη βία είναι επικίνδυνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:38 Δημιουργία 17/12/18, 11:34

Την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Για «επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων στη Δημοκρατία» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός.

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλίμα ακραίας πόλωσης, καθώς και για την ανοχή που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε φαινόμενα βίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου. Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, επιτέλους να βρεθούν οι δράστες».

«Αυτό το τοξικό κλίμα, που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση, έχει παρενέργειες. Να πέσουν οι τόνοι, να μην ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε εργαζομένους να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», υπογράμμισε ο ίδιος και συνέχισε:

«Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ «καλής» και «κακής» βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε. Δυστυχώς εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα, δεν είναι μεγάλη. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας».

«Τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης της φτωχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς άλλοι το καλλιέργησαν. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα», σημείωσε.

Την ανάγκη να βρεθούν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ, αλλά και να μπει ένα τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα, επισημαίνει από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η τρομοκρατία δεν νικιέται στα λόγια. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Ευκαιρία να μπει τώρα κι ένα τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα και πολιτικούς. Απέναντι στην τρομοκρατία ας είμαστε όλοι ενωμένοι», γράφει ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Αν σου άρεσε κάνε