Έτοιμος για την εκλογική μάχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έτοιμος για την εκλογική μάχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:48 Δημιουργία 17/12/18, 12:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με «όπλο» την ενότητα στην κορυφή και τη βάση, αλλά και την έγκριση που ζήτησε και πήρε από το σύνολο των κομματικών στελεχών του σχεδίου για την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και τη θωράκιση των θεσμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρεί στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Το 12ο συνέδριο της ΝΔ που ολοκληρώθηκε χθες, πιστοποίησε ότι η συντηρητική παράταξη της χώρας είναι έτοιμη να δώσει συντεταγμένα την εκλογική μάχη, με στόχο την κατάκτηση μιας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ικανής να διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το μήνυμα, που εξέπεμψε το συνέδριο, πέτυχε :

-Να συστρατευτούν - χωρίς αστερίσκους - όλα τα κορυφαία και ιστορικά στελέχη του κόμματος στον κοινό αγώνα. Οι τοποθετήσεις των κ.κ. Καραμανλή, Σαμάρα και Μεϊμαράκη δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ότι έχουν κοινούς στόχους με τον πρόεδρο της ΝΔ.

-Να επικυρώσει τους βασικούς στόχους και τη βασική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, έτσι όπως αυτή θα προκύψει - όπως λένε τα γαλάζια στελέχη - από τις επικείμενες εκλογές.

-Να επαναβεβαιώσει τον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα της ΝΔ, απαντώντας στην πράξη στις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν ακροδεξιάς στροφής.

-Να εκπέμψει το μήνυμα της ανανέωσης, προαναγγέλλοντας την είσοδο νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

-Να προβάλλει το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ, εξαγγέλλοντας μέτρα μείωσης της φορολογίας, στήριξης των νέων οικογενειών, αλλά και την καθιέρωση 120 δόσεων για οφειλές προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε με ευθύτητα τα διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες. Τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και τα εθνικά θέματα, την ασφάλεια των πολιτών, την Παιδεία, την Υγεία αλλά και τη θωράκιση των θεσμών.

Για το Σκοπιανό, ο ίδιος επέμεινε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έδωσε στα Σκόπια, αυτό που αρνήθηκαν έξι Έλληνες πρωθυπουργοί, πριν από εκείνον.

Στην ομιλία του χθες, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, τόνισε ότι «η ΝΔ είναι έτοιμη να γυρίσει την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξει το μέλλον».

«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας και με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί μας την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας», τόνισε.

«Είμαστε έτοιμοι με την ψήφο των πολλών να κάνουμε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα ας φτάσει παντού. Είμαστε πανέτοιμοι για την μεγάλη μάχη, μαζί με όλους τους Έλληνες», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε