Και πάλι για «αποστάτες και προδότες» ο Λεβέντης

Και πάλι για «αποστάτες και προδότες» ο Λεβέντης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:41 Δημιουργία 18/12/18, 16:54

Με έμμεσες προειδοποιήσεις προς τον βουλευτή του κόμματος του, Γιάννη Σαρίδη, που φέρεται να είναι έτοιμος να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019 στη Βουλή αργότερα μέσα στη Τρίτη, μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης στην Ολομέλεια, όντας ο πρώτος αρχηγός κόμματος που έλαβε το λόγο στη σημερινή διαδικασία.

Αποστάτης είναι αυτός που πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς να δίνει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κάνοντας λόγο για «τριγυρατζήδες», αποστάτες και προδότες.

Υπενθυμίζεται πως αν φύγει από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Σαρίδης, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του Β. Λεβέντη (θα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές). «Αυτή την στιγμή είναι 4 σε διάφορα κόμματα, ενώ εξελέγησαν με την λίστα της Ένωσης Κεντρώων», είπε ο κ. Λεβέντης.

Μάλιστα, από το βήμα της Βουλής, η κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου θύμισε με περηφάνια πως έκλεισε φέτος ένας χρόνος από τότε που έφυγε, πάλι υπερψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό, από το κόμμα του κ. Λεβέντη και προσχώρησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και είναι μικρότερη η ευθύνη αυτών, μεγαλύτερη είναι των κομμάτων που τους υποδέχονται. Εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Κατριβάνου είχαν κάνει το ίδιο η κυβέρνηση θα έπεφτε. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κόμματα που δίνουν στέγη σε τριγυρατζήδες, η πολιτική ζωή έχει γίνει ποδόσφαιρο». σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης διαφώνησε με τα αναδρομικά σε δικαστές και καθηγητές ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς» και πρότεινε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης».

Για τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στο ποσό που τα αγοράζουν τα funds με εξάμηνο περιθώριο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να μη «περάσει» η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν σου άρεσε κάνε