Ο τελευταίος προϋπολογισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η Γεννηματά

Ο τελευταίος προϋπολογισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε η Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:21 Δημιουργία 18/12/18, 19:03

Με την άποψη πως «αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος που θα καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε ένα μικρό σχόλιο για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «οι αναφορές ότι η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται, ότι είναι θωρακισμένη δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω δεν πάμε πουθενά με αυτό το τοξικό και δηλητηριασμένο κλίμα. Η χώρα χρειάζεται συνεννόηση».

Περνώντας στα της οικονομίας, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «πρέπει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καλλιεργούν για καθαρά μικροκομματικά οφέλη».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει έξοδο στις αγορές, παραγωγή πλεονασμάτων από την ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη», για να προσθέσει ότι «με τον προϋπολογισμό σας το 2019 η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται κυρίως από έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πιο αδύναμους».

Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε πως «δεν καταφέρατε να οδηγήσετε τη χώρα στο ξέφωτο», ενώ υπογράμμισε πως «εξαθλιώνετε τη χώρα, έχετε φορέσει θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού».

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως «ανάπτυξη και πολιτικές του κ. Τσίπρα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο».

Χρησιμοποιώντας ακόμα μια φορά τους ίδιους υψηλούς τόνους κατά της ΝΔ, υπογράμμισε πως «η ΝΔ εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση για να επιστρέψει στην εξουσία. Αλλά πιστεύει κανείς αυτά τα στελέχη που δεν έχουν αποκηρύξει την περίοδο 2004-2009;

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναζητούν απεγνωσμένα πρόθυμους βουλευτές για να εξασφαλίσουν ένα Ναι ή ένα Οχι για την Συμφωνία των Πρεσπών. Από το 2010 όμως η χώρα με ευθύνη τους πλήρωσε τρία μνημόνια. Οχτώ χρόνια μετά συνεχίζουν με τα ίδια μυαλά» τόνισε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ως ΚΙΝΑΛ «διεκδικούμε καθαρή εντολή για προοδευτικές αλλαγές σ'αυτό τον τόπο».

Αν σου άρεσε κάνε