Έντονο επεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη και Βούτση στη Βουλή

Έντονο επεισόδιο μεταξύ Μητσοτάκη και Βούτση στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:58 Δημιουργία 18/12/18, 20:52

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό του 2019 μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Βούτση.

Όλα ξεκίνησαν όταν εις εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Βουλής. «Αν είστε κουρασμένοι να βγείτε έξω», τους προέτρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ν. Βούτση να τινάζεται από το έδρανο του για να προστατέψει τους «συντρόφους» του. «Αυτόν τον αυταρχισμό αλλού και όχι στο Πρόεδρο της Βουλής», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με περνάει στην αντεπίθεση.

«Συμπεριφέρεστε ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μπορείτε να επιβάλλεται την τάξη ή δεν θέλετε. Μεροληπτείτε κατά της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε δυνατά να φωνάζει πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευση θα πρέπει να μιλάει μέσω του προεδρείου.

«Γιατί ουρλιάζετε;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όταν συστηματικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχημονούν θα την επιβάλλω εγώ την τάξη». «Δεν βρίσκεται σε τάξη σχολείου ή στο συνέδριο της ΝΔ σιγά μην επιβάλλεται την τάξη», είπε απρεπώς ο κ. Βούτσης για να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης.

-Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο όποιος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί το ρόλο του. Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει το ρόλο του»

-Ν. Βούτσης: «Ο καθένας το ρόλο του αλλά εσείς είστε τέσσερα χρόνια τώρα σε προεκλογική περίοδο»

Αν σου άρεσε κάνε