Χωρίς Καμμένο το υπουργικό συμβούλιο

Χωρίς Καμμένο το υπουργικό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:15 Δημιουργία 19/12/18, 08:11

Θα απουσιάζει ο Πάνος Καμμένος από το υπουργικό συμβούλιο που διεξάγεται σήμερα, Τετάρτη, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, επικαλούμενος προγραμματισμένη περιοδεία στο Ανατολικό Αιγαίο (!).

Δικαιολογημένη, αλλά, την ίδια στιγμή, βολική η απουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, υπό τη σκιά του Σκοπιανού και των σεναρίων περί εκλογικού ατυχήματος. Αφορμή η αμφίσημες τοποθετήσεις του κυβερνητικού εταίρου για τη στάση που θα κρατήσει στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι στη χθεσινή συζήτηση του προϋπολογισμού, ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε τον κυβερνητικό του εταίρο έναντι του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος παρότι υπερψήφισε, κατακεραύνωσε την επιλογή της κυβέρνησης για τις μυστικές δαπάνες του υπουργείου Αμύνης και της ΕΥΠ, που και την επόμενη χρονιά δεν θα υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στη Βουλή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του, εξήγησε, μέσω twitter, τους λόγους για τους οποίους θα απουσιάζει από το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου, όπως έγραψε, να προλάβει «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι θα φύγει σε προγραμματισμένη περιοδεία στο Ανατολικό Αιγαίο και ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το tweet Καμμένου, ωστόσο, έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για τον υπουργό Άμυνας ο οποίος έχοντας … χαλαρή διάθεση, και αφού ρωτήθηκε αν έχει plan B σε περίπτωση που φύγει ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση τόνισε: «Όχι ρε παιδιά! Πού να πάει; Μην ανησυχείτε».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού δεν αναμένεται να τεθούν κάποια έκτακτα θέματα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των μηνιαίων συνεδριάσεων.

Αν σου άρεσε κάνε