Εγκρίθηκε ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην ΕΑ από τη Βουλή

Εγκρίθηκε ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην ΕΑ από τη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:10 Δημιουργία 19/12/18, 14:04

«Πράσινο φως»πήρε την Τετάρτη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης για τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Υπέρ της κ. Θάνου ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. Καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Κατά την εισήγησή της νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Θάνου χαρακτήρισε «ιδιαίτερα τιμητική» την πρόταση για την τοποθέτησή της ως επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατελέσει με αμεροληψία τα καθήκοντά της εφόσον εγκριθεί ο διορισμός της.

«Θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση για την επιλογή του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανταγωνισμού διότι θεωρώ ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο η αναζήτηση της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχει πρωταρχικό και ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία», είπε.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και θα πρέπει ο πρόεδρος και τα μέλη της να έχουν ανεξαρτησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Επί 42 χρόνια, που υπηρέτησα το δικαστικό σώμα και από θέσεις ευθύνης, και ως αντιπρόεδρος και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μου κατελόγισε ποτέ κανείς μεροληψία, είτε υπέρ είτε κατά κάποιου διαδίκου», ανέφερε η κ. Θάνου.

Πρόσθεσε ακόμη πως λόγω των θέσεων που κατείχε βρισκόταν «καλώς ή κακώς, στο μικροσκόπιο κυρίως από ορισμένα πρόσωπα». «Ουδέποτε ελέχθη κάτι τέτοιο εις βάρος μου. Να είστε, λοιπόν, απολύτως σίγουροι, και σας διαβεβαιώ, ότι με την ίδια αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα πορευτώ και σε όλη τη θητεία μου, αν με τιμήσετε με την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής» διαβεβαίωσε.

Αν σου άρεσε κάνε