Κρεσέντο επιθετικών κινήσεων από την Άγκυρα

Κρεσέντο επιθετικών κινήσεων από την Άγκυρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:59 Δημιουργία 20/12/18, 11:55

Με ένα «κύμα» υπερπτήσεων και μαζικών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου η Άγκυρα ανεβάζει το «θερμόμετρο» στις διμερείς σχέσεις.

Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι «θα υπερασπιστούν τη γαλάζια πατρίδα τους και δεν θα υποχωρήσουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απ'τα δικαιώματα του λαού τους», απαντώντας στο μήνυμα του Πάνου Καμμένου ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί».

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 10:43 π.μ. οπότε πέταξε πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 25.000 ποδιών.

Ο τουρκικός σχηματισμός πέταξε πάλι πάνω από το νησί στο ίδιο ύψος στις 10:48 π.μ.και στις 10:59 π.μ. Στο μεσοδιάστημα ο τουρκικός σχηματισμός διασπάσθηκε οπότε στις 10:51 π.μ. το ένα τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 25.000 ποδιών και το δεύτερο πέταξε πάνω από την Παναγιά επίσης στο ίδιο ύψος. Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:00 π.μ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Υπενθυμίζεται ότι στις 8:43 π.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει πάνω από το Καστελλόριζο σε ύψος 4.000 ποδιών.

Νωρίτερα Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο στις 8.42 το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά τα αυστηρά μηνύματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών, πετώντας, πολύ χαμηλά, στα 4.000 πόδια, πάνω από το Καστελόριζο, λίγα λεπτά αφότου απογειωνόταν από το νησί το ελικόπτερο το υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών.

Αν σου άρεσε κάνε