Κατρούγκαλος «καρφώνει» Καμμένο για τη ρητορική στα ελληνοτουρκικά

Κατρούγκαλος «καρφώνει» Καμμένο για τη ρητορική στα ελληνοτουρκικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:04 Δημιουργία 21/12/18, 17:58

Σε άλλη «γραμμή» κινείται το υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά το ελληνοτουρκικό μέτωπο σε σχέση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος ανεβάζει τους τόνους, απαντώντας στην αυξημένη τουρκική προκλητικότητα μέσω δηλώσεων και πολλαπλών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνει αντίθετος με την κλιμάκωση της ρητορικής.

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ίδιος, «επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και πολεμικής».

«Η άλλη πλευρά είναι που χρειάζεται τις ρητορικές εξάρσεις και τις κενές προκλήσεις, καθώς έχει διάθεση αναθεωρητισμού«, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν η δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έχει τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «έχουμε απόλυτη ταύτιση με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ».

Τόνισε ξανά πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να οξύνει την πολιτική ρητορική, αλλά από την άλλη πλευρά, όπως είπε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ένα σαφές σήμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έπρεπε να κάνει.

Αν σου άρεσε κάνε