ΥΠΕΞ για Σκοπιανό: Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ

ΥΠΕΞ για Σκοπιανό: Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:51 Δημιουργία 27/12/18, 16:34

«Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ», δηλώνουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να «περάσει» την «καυτή πατάτα» της συμφωνίας των Πρεσπών στα... χέρια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Κατρούγκαλου, η συμφωνία θα περάσει από την Βουλή της ΠΓΔΜ κατά την τελική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου.

«Οι αλλαγές στο Σύνταγμα τους μας ικανοποιούν» λένε οι ίδιες πηγές που εισηγούνται να ξεκινήσει η Αθήνα τις διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας αμέσως μετά, μέσα στον Ιανουάριο.

Μάλιστα, μέχρι το Μάιο, κατά τον σχεδιασμό αυτό, θα εκπονηθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Όχι, δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ» διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, απαντώντας στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.

Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διατύπωναν εξάλλου την βεβαιότητα: «Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για την συμφωνία των Πρεσπών και για την ψήφο εμπιστοσύνης, αν χρειαστεί».

Για την Τουρκία

Ως προς τις σχέσεις με την Άγκυρα οι διπλωματικές αυτές πηγές σημείωναν πως «δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία» για να προσθέσουν: «Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη».

«Μέσα στον Ιανουάριο παλεύουμε να προλάβουμε το ταξίδι στην Τουρκία» έλεγαν οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην γείτονα.

Αν σου άρεσε κάνε