Σγουρίδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν αποκλείω ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Σγουρίδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεν αποκλείω ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:59 Δημιουργία 28/12/18, 11:44

Θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η τελευταία να μην κυρωθεί ποτέ λόγω απρόβλεπτων γεγονότων, όπως θα ήταν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Συμφωνία για να μπορεί να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί στα δύο κοινοβούλια, εφόσον επικυρωθεί στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας και εισαχθεί για συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, τότε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα από την κυβερνητική πλειοψηφία», μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στην ερώτηση ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι, γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο». Στην ερώτηση, μάλιστα, με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «φυσικά» θα παραιτηθούν όλοι.

Συμπλήρωσε ακόμη: «Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και η Συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο κι αυτό δεν έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική σκηνή, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν, ένα θερμό επεισόδιο, το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν».

Αν σου άρεσε κάνε