Χατζηδάκης: Αποκρύπτουν την κατάσταση της οικονομίας, όπως το μισοτελειωμένο μετρό Θεσσαλονίκης

Χατζηδάκης: Αποκρύπτουν την κατάσταση της οικονομίας, όπως το μισοτελειωμένο μετρό Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:05 Δημιουργία 31/12/18, 11:49

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης στην κυβέρνηση για την οικονομία, καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης της πραγματικής κατάστασης, με πλαστά στοιχεία.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι παρά την επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, η πραγματική οικονομία έχει εξαντληθεί λόγω της συστηματικής υπερφορολόγησης, η οποία πλήττει και τα φτωχά στρώματα.

«Η κυβέρνηση παρουσιάζει οικονομικά στοιχεία-«μουσαμάδες», όπως στη φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση για το μετρό Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «στις δημόσιες επενδύσεις έχουμε χαμηλό 10ετίας». Υπενθύμισε επίσης ότι το 2017 το σύνολο των επενδύσεων δεν υπερέβαινε το ένα τρίτο του 2007.

Πρόσθεσε πως οι έμμεσοι φόροι βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, οι τράπεζες έχουν αποδυναμωθεί και παράλληλα τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις αγκομαχούν.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ εκτίμησε πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κυρώσει το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο NATO μαζί με τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει η διεθνής κοινότητα.

Αν σου άρεσε κάνε