Παπαδημούλης: Προβλέπει κεντροαριστερό μετασχηματισμό, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ

Παπαδημούλης: Προβλέπει κεντροαριστερό μετασχηματισμό, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:06 Δημιουργία 02/01/19, 15:50

Δεν θα μακροημερεύσει η συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, διαπιστώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, γεγονός που θα προκαλέσει ανακατατάξεις στην κυβερνητική ανθρωπογεωγραφία, η οποία θα αποκτήσει κεντροαριστερό χρώμα με την αποχώρησή τους.


«Όλα δείχνουν ότι βαίνει προς ολοκλήρωση το επόμενο διάστημα η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά το ότι εμείς θα θέλαμε να πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας», προέβλεψε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή, όπως και η διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Μετά θα πρέπει να αναμένουμε τον ανασχηματισμό που θα προκληθεί στην κυβέρνηση, καθώς κάποιοι από τους ΑΝΕΛ θα φύγουν και κάποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι ο επικείμενος ανασχηματισμός θα έχει κεντροαριστερό και προοδευτικό πρόσημο, που θα οδηγήσει σε νέες εκλογικές επιτυχίες την κυβέρνηση. «Αυτός ο ανασχηματισμός θα έχει πιο έντονο, προοδευτικό, αριστερό, κεντροαριστερό χρώμα και νομίζω ότι με αυτή τη δυναμική θα πάμε μέχρι το τέλος της τετραετίας και για επιτυχίες στις εκλογές».

Αν σου άρεσε κάνε