Μανιαδάκης: Η Τουλουπάκη ήξερε ότι θα φύγω, ήμουν ο μάρτυρας Αναστασίου

Μανιαδάκης: Η Τουλουπάκη ήξερε ότι θα φύγω, ήμουν ο μάρτυρας Αναστασίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:08 Δημιουργία 02/01/19, 21:06

Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του δήθεν σκανδάλου της Νovartis και τη δική του εμπλοκή ως ο προστατευμένος μάρτυρας με το όνομα Αναστασίου προχώρησε ο καθηγητής δημόσιας διοίκησης Ν. Μανιαδάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς γνώριζε πως θα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Μανιαδάκης αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει με το ψευδώνυμο Αναστασίου όπως τους ζητήθηκε από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές καθώς και ότι προσπαθεί ακόμη να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρας, ενώ επανέλαβε τα περί πιέσεων για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα όπως ο Αντ. Σαμαράς, ο Αδ. Γεωργιάδης και ο Γ. Στουρνάρας.

«Έχω ταξιδέψει 70 με 80 φορές στο εξωτερικό χωρίς πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά καθώς και ότι την Παρασκευή πριν αναχωρήσει για την Ισπανία είχε συνάντηση με την εισαγγελέα διαφθοράς Τουλουπάκη στη ΓΑΔΑ παρουσίας του επικεφαλής του προγράμματος προστασίας Μαρτύρων.

«Πείτε μου πότε θέλετε να γυρίσω» δήλωσε ότι είπε στην κ. Τουλουπάκη προσθέτοντας ότι ο ίδιος εργάζεται στην Ισπανία και αυτό είναι γνωστό όπως γνωστό ήταν ότι τον Ιανουάριο θα έφευγε και για το λόγο αυτό φρόντισε και για την μεταφορά της οικοσκευής του. Μάλιστα τόνισε ότι του έδωσαν και πληροφορίες για το πως θα εμπλακεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της Ισπανίας.

«Γιατί να φύγω κρυφά;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας πως δεν κινήθηκε παράνομα και είναι ενδεικτικό πως φτάνοντας στο αεροδρόμιο κρατήθηκε χωρίς αιτία από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι προκειμένου να βγει και η διαταγή απαγόρευσης εξόδου.

Επαναλαμβάνοντας τα όσα είπε για τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να δηλώσεις πως έλαβαν χρήματα από τη Novartis, o κ. Μανιαδάκης αποκάλυψε και τα εξής:

- Το 2016 τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος Σαράκης και μιλώντας εξ ονοματος αμερικανικών αρχών του ζήτησε να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα και να βοηθήσω τους αμερικανούς στην υπόθεση Novartis. Ο ίδιος αρνήθηκε αλλά ο κ. Σαράκης επανήλθε για να εισπράξει δεύτερη άρνηση

- To 2017 άρχισε να αναφέρεται το όνομά του ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση και εν συνεχεία άρχισαν οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές. Όπως ανέφερε άνοιξε ο ίδιος τους λογαριασμούς του και εντός και εκτός Ελλάδος και από την έρευνα δεν προέκυψε οτιδήποτε

- Τον Δεκέμβριο του 2017 οι αρχές του ζήτησαν να συνεισφέρει στην υπόθεση της τιμολόγησης φαρμάκων και έτσι ξεκίνησε η εμπλοκή του ως μάρτυρας

Αμέσως μετά του ζητήθηκε να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Και έλαβε το όνομα Αναστασίου.

«Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα αυτό προϋπόθεση είναι να μην έχει εμπλοκή και να είναι αθώος» σημείωσε ο ίδιος προσθέτοντας πως από τη στιγμή που εντάχθηκα σε αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάτι σε βάρος του. «Ξεκίνησα να κάνω για τις αρχές αναλύσεις για το ποιες ήταν οι περιπτώσεις υπερτιμολογήσεων πιθανή ζημία και λοιπά. Έκανα ανάλυση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης αποκάλυψε πως δύο φορές του ζητήθηκε να δώσει ονόματα υπουργών και να δηλώσει πως γνωρίζει ότι χρηματίστηκαν, καθώς και ότι δύο φορές ένας εκ των άλλων δύο μαρτύρων κατέθεσε ότι γνωρίζει πως έλαβε 120.000 από τη Novartis και μάλιστα για να προωθήσει στη βουλή νομοσχέδιο που όμως ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Μάλιστα ο μάρτυρας την πρώτη φορά άλλαξε την κατάθεσή του αφού είχε δηλώσει πως τα χρήματα τα είχε λάβει η σύζυγος του κ. Μανιαδάκη αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως μιλούσε για άλλο άτομο με οτ οποίο ο καθηγητής ουδεμία σχέση είχε.

«Η έχει άδικο ο μάρτυς και θα έπρεπε να δούμε τι συμβαίνει ή έχει δίκαιο και πρέπει να διερευνηθεί γιατί παρέμεινα στο καθεστώς προστασίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα περί κατάθεσή του στις αμερικανικές αρχές δήλωσε ότι είπε τα ίδια με αυτά που έχει πει στις ελληνικές και τίποτα παραπάνω.

Αν σου άρεσε κάνε