Οι ΑΝΕΛ τον «άδειασαν»... μεγαλοπρεπώς

Οι ΑΝΕΛ τον «άδειασαν»... μεγαλοπρεπώς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:20 Δημιουργία 09/01/19, 14:12

Ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» επεφύλασσαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ στον πρόεδρό τους, Πάνο Καμμένο, ενδεικτικό της κρίσης που επικρατεί στο κόμμα, λίγο πριν το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη συνεδρίαση της ΚΟ της παράταξης αναβλήθηκε, με πηγές να διαρρέουν ότι ενδεχομένως και να πραγματοποιηθεί απόψε ή εντός των ημερών.

Η υπουργός Τουρισμού βρίσκεται στο Τορόντο, αλλά εντυπωσιακή είναι η... «αιτία» απουσίας του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος γυρίζοντας από την επαρχία, χάλασε το αυτοκίνητό του, όπως λένε οι πληροφορίες για τα όσα επικαλέστηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως η Έλενα Κουντουρά έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφισης της συμφωνίας και ο Βασίλειος Κόκκαλης έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας, διαφωνώντας παράλληλα όμως με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους της απουσίας της από την ΚΟ, ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα, όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά, δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα.

Η σημερινή συνεδρίαση των ΑΝΕΛ αναβλήθηκε λίγες ώρες πριν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό σταθμό, μία μέρα πριν την επίσκεψη της Άγγελας Μέρκελ στην Αθήνα και ενόψει της συνάντησης κορυφής των κυβερνητικών εταίρων, η οποία έχει «κλειδώσει» για την Παρασκευή.

Τα «βλέμματα» στρέφονται στον «αντάρτη» Θανάση Παπαχριστόπουλο, γύρω από τις κινήσεις του οποίου σημειώνεται πλούσιο παρασκήνιο.

Ο ίδιος «βλέπει» θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το πολιτικό του μέλλον στη «στέγη» της Κουμουνδούρου, αφότου διέρρευσε το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό την παραμονή της πρωτοχρονιάς, το οποίο και πυροδότησε ένταση ανάμεσα στους συγκυβερνήτες και εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Κατσίκης θέτει ζήτημα δεδηλωμένης της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν, πριν φτάσει η Συμφωνία στη Βουλή, αποσύροντας μάλιστα την εμπιστοσύνη τους.

Στην... καρέκλα της τονίζει ότι θα παραμείνει η κυρία Χρυσοβελώνη, λέγοντας «εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον πρωθυπουργό».

Τη στιγμή δε που το Ποτάμι δηλώνει πως θα ψηφίσει τις Πρέσπες, ζητώντας ωστόσο εκλογές, αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει το σενάριο κυβέρνησης ανοχής.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει έναν ανελέητο «πόλεμο» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» κατά του Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει δύο επιλογές: Ή ψήφος εμπιστοσύνης ή κάλπες.

Αν σου άρεσε κάνε