Μητσοτάκης: Ολομέτωπη επίθεση κατά Τσίπρα σε προεκλογικό φόντο

Μητσοτάκης: Ολομέτωπη επίθεση κατά Τσίπρα σε προεκλογικό φόντο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:10 Δημιουργία 09/01/19, 16:58

Ψηλά «σήκωσε» τους προεκλογικούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εξαπολύοντας δριμεία ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βρίσκεται υπό «κατάρρευση».

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου για το νέο έτος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα της γαλάζιας στρατηγικής και ατζέντας μέχρι την ημέρα, όπου θα στηθούν οι κάλπες για την αλλαγή εξουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι για τις αναμετρήσεις που έρχονται και τις ευθύνες που θα πέσουν στις πλάτες μας», προσθέτοντας πως η ΝΔ «για άλλη μια φορά θα ανταποκριθεί στην αποστολή που υπηρετεί από τότε που την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης και την ίδια σε αποδρομή. Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά στον τόπο μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε συνένοχο του κ. Τσίπρα τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι ο ΥΠΕΘΑ «όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες, ωστόσο έμεινε κι έδωσε το στυλό για να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, άρα είναι συνυπεύθυνος».

Μίλησε, επίσης, για «κωμωδία της εξουσίας», «πολιτικό survivor». Όπως τόνισε, η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε μία μέρα παραπάνω να κυβερνάται από «μια κυβέρνηση κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι» Όπως είπε, καθώς «σε μία Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία, ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».

«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό, για μία ισχυρή κυβέρνηση».

«Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα μέτρα που εφαρμόσει αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, εξήγγειλε επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι για κάθε ένα παιδί που θα φέρει στον κόσμο, αλλά και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

«Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Αυτή η σύνθεση μεταξύ των παραδοσιακών μας στελεχών και των νέων στελεχών θα αποτυπωθεί και σύντομα στα ψηφοδέλτιά μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας».

υτούς τους κεντρικούς στόχους υπηρετούν και τα μέτρα της Ν.Δ για μείωση φόρων και εισφορών, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε επίσης τις εξαγγελίες του «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και των οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Για τη ρευστότητα και την τόνωση των επενδύσεων». Επανέλαβε ότι «με τη μελετημένη χαλάρωση των υπερβολικών πλεονασμάτων, μπορεί να έλθει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4%. Είναι ακριβώς η πολιτική ευημερίας για όλους, την οποία εμείς επαγγελλόμαστε. Που θα συνδέει τους μισθούς με την πρόοδο της χώρας, ώστε οι χαμηλότεροι από αυτούς να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό από την ετήσια συνολική ανάπτυξη. Που θα επιτρέπει μία πραγματική κοινωνική πολιτική με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες, με το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και την ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς.

«Απευθυνόμαστε και σε όσους απείχαν, επιτρέποντας στο ψέμα να εκμεταλλεύεται την δική τους αδράνεια. Απευθυνόμαστε στα νέα παιδιά, στους 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αλλά και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, που αναγνωρίζουν ότι μόνο ένα ενιαίο και ισχυρό ρεύμα θα παρασύρει οριστικά τον λαϊκισμό και θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Αυτό, ακριβώς, το ρεύμα φιλοδοξεί να εκφράσει η ΝΔ. Το ρεύμα της Λογικής, της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της Ανάπτυξης.

Έκλεισε λέγοντας ότι το 2019 θα είναι μια εκλογική χρονιά με πολλές αναμετρήσεις -που όλες τους, όμως, θα είναι «μετωπικές»: Οι εθνικές εκλογές είναι η μητέρα όλων των μαχών. Γιατί θα είναι λύτρωση για τον λαό και αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα.. Φτάνει πια! Καιρός για πολιτική αλλαγή!».

Αν σου άρεσε κάνε