Βαβέλ και στο Ποτάμι για Πρέσπες και ψήφο εμπιστοσύνης

Βαβέλ και στο Ποτάμι για Πρέσπες και ψήφο εμπιστοσύνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:44 Δημιουργία 09/01/19, 18:31

Νέα δεδομένα για τη συμφωνία των Πρεσπών έρχονται στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας μετά και από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επιμένει στο «ναι» για τη συμφωνία, αλλά ενδέχεται να θέτει ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης προτού έρθουν προς επικύρωση οι Πρέσπες στη Βουλή σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ.

Όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος, σε περίπτωση που το κόμμα του Πάνου Καμμένου σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χάσει τη δυνατότητα νομικής επικύρωσης στη Βουλή.

Οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης εξέφρασαν τη θέση για στήριξη της Συμφωνίας, αλλά όχι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς επανέλαβαν ότι δεν στηρίζουν ούτε τη Συμφωνία ούτε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης εκφράστηκε θετικά τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Θεοδωράκης: Με πυξίδα το πατριωτικό συμφέρον

Μετά από τη συνεδρίαση της Κ.Ο., ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως «το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη».

«Ελπίζουμε», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, «ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο».

Αν σου άρεσε κάνε