Επικοινωνιακή η «βόμβα» Κατσίκη; «Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

Επικοινωνιακή η «βόμβα» Κατσίκη; «Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:56 Δημιουργία 10/01/19, 11:48

Πολλές «κορώνες», καμία ουσία... Κάπως έτσι περιγράφεται η εικόνα που παρουσιάζουν οι ΑΝΕΛ όσον αφορά τη θέση τους απέναντι στο ζήτημα του Σκοπιανού και σε όλες τις ραγδαίες εξελίξεις, που έχουν πυροδοτηθεί στη σκιά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενώ μέχρι πρότινος, το κόμμα του Πάνου Καμμένου δήλωνε πως σε περίπτωση αποχώρησής του από την κυβέρνηση, θα εξακολουθεί να την στηρίζει, σήμερα, μία μέρα μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο Κώστας Κτασίκης έριξε τη «βόμβα», ότι η παράταξή του θα ψηφίσει κατά της ψήφου εμπιστοσύνης, εάν πράγματι τη ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε», δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

«Το έχει τονίσει πολλάκις ο Καμμένος εδώ και καιρό ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν θα υπάρχει», σημείωσε ο ίδιος.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε, ακόμα, ότι «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου», προσθέτοντας στην ερώτηση, αν εννοεί ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα συνταχθούν με τη γραμμή Καμμένου, ότι «αυτό λέω πως οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσου την κομματική γραμμή».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε, τέλος, «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει, τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, τη δεδομένη στιγμή οι ΑΝΕΛ θυμίζουν «Βαβέλ» γύρω από το ζήτημα των Πρεσπών, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγουν σε απανωτές παλινωδίες, για το λόγο αυτό και πολιτικοί παράγοντες σχολιάζουν πως κρατούν μικρό καλάθι σε σχέση με δηλώσεις, που κυρίως κάνουν «θόρυβο» εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Αν σου άρεσε κάνε