Η «απάντηση» Σταϊκούρα στη δήλωση Τσίπρα «η οικονομία είναι το ατού μου»

Η «απάντηση» Σταϊκούρα στη δήλωση Τσίπρα «η οικονομία είναι το ατού μου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:12 Δημιουργία 10/01/19, 12:18

Την ώρα που στα social media γίνεται «πάρτι» με την απίστευτη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο Open και στην Έλλη Στάη «η οικονομία είναι το ατού μου», η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα δίνει την «απάντησή» της, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, οι οποίες επί εποχή ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτιναθχεί.

Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «το 2018 τελείωσε και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου παραμένουν υψηλές, στα 2,6 δισ. ευρώ, σταθερές τους τελευταίους μήνες. "Η οικονομία είναι το ατού μου", δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας. Δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

Πιο αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Υπουργός Εργασίας, 20.03.2018: “Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι για εκκαθάριση σχεδόν όλου του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Αύγουστο του 2018”.

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, 19.03.2018: “Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης εξόφληση του υπολοίπου των 2,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του προγράμματος, μέχρι τον Αύγουστο του 2018”.

Το 2018 τελείωσε και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου παραμένουν υψηλές, στα 2,6 δισ. ευρώ, σταθερές τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα, μάλιστα, με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2018. Αλλά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να υφίστανται.

Είναι και αυτό άλλη μία “επιτυχία” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και έρχεται να προστεθεί στην αδυναμία απορρόφησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων, την σημαντική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που ακόμη υφίστανται και την αδυναμία πιστωτικής επέκτασης μέσω του τραπεζικού συστήματος.

“Η οικονομία είναι το ατού μου”, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας. Δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν».

Αν σου άρεσε κάνε