(LIVE) Έφτασε στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ

(LIVE) Έφτασε στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:47 Δημιουργία 10/01/19, 17:24

Λίγο μετά από τις 17:00 της Πέμπτης έφτασε στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί η Γερμανίδα καγκελάριος στη χώρα μας.

Μόλις αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο που μετέφερε τη γερμανική αντιπροσωπεία, η κ. Μέρκελ επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τη μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, που είναι προγραμματισμένη για τις 18:00.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Δρακόντια μέτρα έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα, η οποία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Το κλείσιμο σταθμών του μετρό αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης.

Ειδικότερα, με εντολή της ΕΛΑΣ θα κλείσει σήμερα στις 16.00 ο σταθμός Ευαγγελισμός, ενώ στις 16.30 θα κλείσουν οι σταθμοί Κατεχάκη, Μέγαρο Μουσικής και Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι τις ώρες που οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί, οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάσεις.

Παράλληλα σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό των 16.57 και 17.27 από τον σταθμό Δ. Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο, καθώς και αυτά των 17.30 και 18.00 από Αεροδρόμιο.

Αύριο Παρασκευή ο σταθμός Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Την ίδια μέρα, λόγω της αναχώρησης της καγκελαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από το σταθμό Δ. Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο και των 16.00 και 16.30 από Αεροδρόμιο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Την Παρασκευή στις 9.45 το πρωί η κ. Μέρκελ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10.00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Για την Παρασκευή στις 14.00 έχει κλειστεί και το «ραντεβού» της καγκελαρίου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16.30 την Παρασκευή.

Αν σου άρεσε κάνε