Η Μέρκελ «έδειξε» στο Σκοπιανό κατά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

Η Μέρκελ «έδειξε» στο Σκοπιανό κατά τη συνάντηση με τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:02 Δημιουργία 10/01/19, 18:08

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:00 της Πέμπτης η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Στις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες on camera κατά την έναρξη της συνάντησης, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε ιδιαίτερα λακωνική, μη θέλοντας να αποκαλύψει πολλά για τις βλέψεις που έχει στο ταξίδι της από τόσο νωρίς. Ωστόσο, ξεχώρισε η αναφορά που έκανε επί του Σκοπιανού και για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, με την καγκελάριο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «ήρθα για να συζητήσω διάφορα θέματα, πέρασαν δύσκολα χρόνια αλλά ενισχύσαμε το ευρωπαϊκό πνεύμα.

Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα προσφέρει ακόμα και σήμερα στα Βαλκάνια. Είναι μια σημαντική χρονική στιγμή για να εξετάσουμε αυτά τα θέματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας καλωσορίζοντας την καγκελάριο δήλωσε πως«ξρω ότι έχετε έρθει αρκετές φορές. Πιστεύω ότι έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες όμως καταφέραμε να βρούμε στα ευρωπαϊκά πλαίσια λύσεις για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Ξεπεράσαμε την ελληνική κρίση. Η Ελλάδα πιστεύω ότι από μέρος του προβλήματος έχει γίνει μέρος της λύσης.

Αποτελεί μια σημαντική χώρα στην καρδιά της Ευρώπης, έναν πυλώνα σταθερότητας σε μια διαταραγμένη περιοχή. Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη. Ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες αλλά έχουμε μπροστά μας έναν κοινό κίνδυνο: την άνοδο αντιευρωπαϊκών δυνάμεων. Όλοι όσοι πιστεύουμε στην κοινή ευρωπαϊκή ιδέα θα βρούμε λύσεις. Αυτή η επίσκεψή σας κλείνει έναν δύσκολο κύκλο στις σχέσεις των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

έΗ καγκελάριος της Γερμανίας έφθασε στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά τις 17:00 της Πέμπτης, για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα επί Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Η προηγούμενη επίοσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2014, επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου χαρακτηρίζεται «επίσκεψη εργασίας» και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Εκεί βρισκόταν για να την υποδεχθεί ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα.

Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κ.α.

Στις 20:00 ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραθέσει δείπνο προς τιμή της Καγκελαρίου, σε εστιατόριο στον Προφήτη Ηλία, στην Καστέλλα του Πειραιά, έχοντας θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.

Στο δείπνο θα παρακαθίσουν συνολικά 10 άτομα, ενώ απο τους υπευθύνους του εστιατορίου ζητήθηκε μετά τις 17:00 να φύγουν απο το μαγαζί οι άλλοι πελάτες.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, ζήτησε ένα όμορφο και ήσυχο μέρος και μάλιστα με πληροφορίες, η πρόταση για το συγκεκριμένο μαγαζί δόθηκε από την γερμανική Πρεσβεία.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Αλλαγές σε δρομολόγια Μέσων Μεταφοράς

Απο τις 16:00 έχει κλείσει ο σταθμός EYAΓΓEΛIΣMOΣ και στις 16:30 ακολούθησαν οι σταθμοί KATEXAKH, MEΓAPO MOYΣIKHΣ και ΣYNTAΓMA.

Αύριο (Παρασκευή), ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Αλλαγές στον Προαστιακό

Τροποποιήσεις αποφασίστηκαν για την Πέμπτη και την Παρασκευή στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 15:45-16:15

Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί

Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί

Σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Υποδομής, ΟΣΕ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, ενδέχεται να προκύψουν και άλλες, έκτακτες αλλαγές.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό για αυτές τις αλλαγές, εάν προκύψουν, το συντομότερο δυνατόν.

Κλειστοί δρόμοι και απαγόρευση συγκεντρώσεων

Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, λόγω της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Η απαγόρευση αφορά τις ακόλουθες περιοχές:
α. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

(2) Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

γ. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας , στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

δ. Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών

Αν σου άρεσε κάνε