Κατσίκης: Ακόμα και σήμερα το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατσίκης: Ακόμα και σήμερα το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:15 Δημιουργία 11/01/19, 10:26

Ο Κώστας Κατσίκης έκανε λόγο για δεδομένο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μπορεί να γίνει ακόμα και τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την ίδια ώρα που ο Πάνος Καμμένος δήλωνε ότι δεν «είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση».

Βέβαια, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παρατήρησε ότι ενδεχομένως να υπάρξει εμπλοκή, καθώς ο Ζάεφ μπορεί να έχει πρόβλημα στο να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή της ΠΓΔΜ για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως παρατήρησε ο κ. Κατσίκης, το μόνο θέμα που αποτελεί εμπόδιο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι το ονοματολογικό για το Σκοπιανό.

Στις πιεστικές ερωτήσεις για το πότε το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα, ο κ. Κατσίκης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος ή την Δευτέρα μετά την συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά ή λίγο αργότερα, αλλά αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το διαζύγιο, είναι δεδομένο.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός τη ζητήσει από την ελληνική Βουλή.

Τέλος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει συντεταγμένα στις όποιες ενέργειες και πως μόνο ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει διαφοροποιήσει τη στάση του. Ερωτηθείς δε αν θα υπάρξουν διαγραφές σε όσους διαφωνούν, απάντησε ότι αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά του Προέδρου των ΑΝΕΛ.

Αν σου άρεσε κάνε