Νέες διαστάσεις στο πολιτικό θρίλερ δίνει τώρα ο Καμμένος

Νέες διαστάσεις στο πολιτικό θρίλερ δίνει τώρα ο Καμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:25 Δημιουργία 11/01/19, 10:50

Νέες διαστάσεις στο πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά τη συμβίωση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενόψει της άφιξης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή προς ψήφιση, έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο ΥΠΕΘΑ δήλωσε χαρακτηριστικά «απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση», δίνοντας κατά κάποιο τρόπο το στίγμα των προθέσεων του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέμβαση του κ. Καμμένου έγινε σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο «φόντο» κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, που έχει αντικείμενο τη συζήτηση επί τροπολογίας για «αντισταθμιστικά οφέλη» παλαιάς σύμβασης για τα F16.

Προκλήθηκε, αφότου η ΝΔ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας δεν μπορούν να συζητιούνται τόσο κρίσιμα θέματα, παρουσία ενός υπουργού, ο οποίος σύμφωνα ακόμα και με χθεσινή τοποθέτησή του, βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης από την κυβέρνηση.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι ούτε τελώ υπό παραίτηση. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση, ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα στα Σκόπια. Ούτε έχω δηλώσει επισήμως ή ανεπισήμως ότι είμαι υπό παραίτηση», απάντησε ο κ. Καμμένος, ενώ οι «γαλάζιοι» βουλευτές εγκατέλειπαν την αίθουσα.

«Είναι προσβλητική για Κοινοβούλιο, την ηγεσία ΕΔ η στάση της ΝΔ: άλλα λέει στο Κοινοβούλιο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, και όταν εν συνεχεία αντιλαμβάνεται ότι η στάση της οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΑΒ και απώλεια 230 εκατομμυρίων για το δημόσιο, τότε πάει στην αμερικανική πρεσβεία, αλλάζει τη στάση της, ισχυρίζεται ότι το έκανε για αντιπολιτευτικούς λόγους, ζητάει συγνώμη και μετά το βάζει στα πόδια. Την καταγγέλλω. Εμείς είμαστε εδώ», σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας μιλώντας εκ μέρους της αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Η σημερινή διαδικασία είναι πολιτικά και συνταγματικά απαράδεκτη, και πραγματοποιείται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες με έναν απερχόμενο υπουργό Εθνικής Αμυνας. Είναι απολύτως ασυνήθιστη η διαδικασία. Τόσο σημαντικά θέματα είναι ανεπίτρεπτο να συζητούνται παρουσία Υπουργού που χθες προανήγγειλε αποχώρησή του. Η ΝΔ εκτιμά ότι τέτοια θέματα είναι πολύ σημαντικά για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Η χθεσινή δήλωση του υπουργού ότι παραδίδει τα καθήκοντά του, αναγκάζει την ΝΔ τόσο σημαντικά θέματα θα τα συζητήσει με τον διάδοχό του. Αποχωρούμε της συζήτησης. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου».

Αν σου άρεσε κάνε