Βήμα βήμα ξεδιπλώνει τις κυβιστήσεις ο Καμμένος

Βήμα βήμα ξεδιπλώνει τις κυβιστήσεις ο Καμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:15 Δημιουργία 11/01/19, 15:49

Βήμα βήμα ξεδιπλώνει τις κυβιστήσεις ο Πάνος Καμμένος. Αφότου έσπευσε να επισημάνει στη Βουλή ότι «δεν τελεί υπό παραίτηση», στη συνέχεια και κατόπιν της αναβολής της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΥΠΕΘΑ ξεκαθάρισε με νέα δήλωσή του ότι «δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», «εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η δήλωσή του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος χαμηλώνει τις «κορώνες» για το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλούσιο παρασκήνιο, που σημειώθηκε στη συνεδρίαση εξπρές της ΚΟ των ΑΝΕΛ νωρίτερα την Παρασκευή.

Ούτε μισή ώρα δεν συνεδρίασαν οι ΑΝΕΛ, καθώς οι βουλευτές του κ. Καμμένου του γύρισαν την πλάτη, όταν εκείνος τους ζήτησε να δεσμευτούν ότι θα τον ακολουθήσουν στο δρόμο αποχώρησης από την κυβέρνηση και άρσης της εμπιστοσύνης.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος δέχτηκε τα «πυρά» των βουλευτών του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι ευθύνεται για την κρίση στο κόμμα.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Καμμένος.

Σημειώνεται πως ο ίδιος, μετά το πέρας της συνεδρίασης, είπε σε δημοσιογράφους ότι η ΚΟ του κόμματός του θα συνεδριάσει εκ νέου, μόλις προκύψουν εξελίξεις από τα Σκόπια και από την ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία ξεκινά το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε πως δεν αναμένονται εξελίξεις στη γειτονική χώρα σήμερα και λόγω αυτού μάλλον η συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα την Παρασκευή.

«Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις. Ούτε συνάντηση με τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.



Αν σου άρεσε κάνε