Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:39 Δημιουργία 11/01/19, 16:19

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις του κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας δίνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί, μετά και από το σημερινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, με ε νέα 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και τρίωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ από 11:00-14:00 (με δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ) κλιμακώνουν «δυναμικά τον αγώνα» τους οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα δσ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα και ώρα 15:00, ενάντια στην απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών, «που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Νωρίτερα, συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Χιλιάδες ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, να προσέλθουν στη συγκέντρωση και την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τις 13:00 από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων, που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.

Αν σου άρεσε κάνε