Ο Ζουράρις στηρίζει την κυβέρνηση αλλά όχι τις Πρέσπες

Ο Ζουράρις στηρίζει την κυβέρνηση αλλά όχι τις Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:52 Δημιουργία 11/01/19, 16:48

Θετικός για στήριξη στην κυβέρνηση αλλά αρνητικός για ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών είναι ο Κώστας Ζουράρις, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να ανακοινώνει την Παρασκευή πως τάσσεται κατά της συμφωνίας αλλά στηρίζει την κυβέρνηση «μέχρι τέλους».

Ειδικότερα, με σχετικό κείμενο υπό τον τίτλο «Μακεδονία σακατεμένη», ο κ. Ζουράρις κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι».

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο "αυτοπροσδιορισμός" ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις ο οποίος, στη συνέχεια πάντως, δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».

Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε «Υστερόγραφο» όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

Αν σου άρεσε κάνε