Αντεπίθεση Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αντεπίθεση Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:11 Δημιουργία 11/01/19, 18:03

Τη δική του απάντηση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση που έκανε μετά από τη συνάντηση που είχε με την Άγκελα Μέρκελ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «με την Καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση Ευρωπαίων αξιωματούχων προς την κυβέρνηση, λέγοντας πως «μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση».

Αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνάντηση για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «εξήγησα στην κ. Μέρκελ τις θέσεις μας για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει. Όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πως να προχωρούν μπροστά. Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι’ αυτό και ευχαριστώ την Καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της».

Ακόμα, σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «τόνισα ξανά τη θέση μου υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Και επεσήμανα την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας. Τόνισα επίσης, την υποχρέωση όλων μας για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται.

Αν σου άρεσε κάνε