Βενιζέλος: Ο Τσίπρας απήγαγε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν θα χάσει στην ψήφο εμπιστοσύνης

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας απήγαγε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν θα χάσει στην ψήφο εμπιστοσύνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:50 Δημιουργία 12/01/19, 13:42

Τα σιγουριά του πρωθυπουργού στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θεωρεί ότι θα βγει αλώβητος και από μια πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κυνικός και πολύ σαφής στην τελευταία συνέντευξή του. Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του, έχει γίνει η λεγόμενη "απαγωγή" των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενό περιεχομένου, έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα, χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες κι έτσι διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της Συνθήκης (των Πρεσπών) και πλειοψηφία για πρόταση εμπιστοσύνης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, σε σύντομη δήλωσή του πριν από τη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα «δεν είναι η πραγματική δημοκρατική νομιμοποίηση, η πραγματική σχέση με την κοινωνία του τόπου, απλά η παράταση της νομής της εξουσίας που αποβαίνει όμως εις βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας».

Αν σου άρεσε κάνε