Αύριο το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

Αύριο το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:41 Δημιουργία 12/01/19, 15:01

Την Κυριακή - τελικά - αναμένονται νεότερα γύρω από την πορεία της πολιτικής συμβίωσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφότου μάλιστα η Συνταγματική Αναθεώρηση «πέρασε» από τη Βουλή των Σκοπίων, άρα τα «βλέμματα» τώρα στρέφονται στις ζυμώσεις στην Αθήνα, με τον Πάνο Καμμένο να χαμηλώνει τους τόνους σχετικά με το «διαζύγιο» από την κυβέρνηση.

Το ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων επισπεύδεται και έτσι όπως λένε οι νεότερες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθούν το πρωί της Κυριακής, στις 10.30.

Από την πλευρά του, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος ξεδιπλώνει βήμα βήμα τις κυβιστήσεις.

Αφότου έσπευσε να επισημάνει στη Βουλή ότι «δεν τελεί υπό παραίτηση», στη συνέχεια και κατόπιν της αναβολής της συνάντησής του με τον κ. Τσίπρα, ο ΥΠΕΘΑ ξεκαθάρισε με νέα δήλωσή του ότι «δεν τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», «εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η δήλωσή του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος χαμηλώνει τις «κορώνες», έχει πλούσιο παρασκήνιο, που σημειώθηκε στη συνεδρίαση εξπρές της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Οι βουλευτές του κ. Καμμένου του γύρισαν την πλάτη, όταν εκείνος τους ζήτησε να δεσμευτούν ότι θα τον ακολουθήσουν στο δρόμο αποχώρησης από την κυβέρνηση και άρσης της εμπιστοσύνης.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος δέχτηκε τα «πυρά» των βουλευτών του, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι ευθύνεται για την κρίση στο κόμμα.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Καμμένος.

Πάντως, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών των ΑΝΕΛ επιθυμεί να καταψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, συνολικά 5 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τους Πάνο Καμμένο, Κώστα Κατσίκη, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Ζουράρι. Αυτό σημαίνει ότι εαν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θέσει κομματική πειθαρχία στην συγκεκριμένη διαδικασία θα χάσει μόνο τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Ελενα Κουντουρά αλλά θα διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε