Ο υπ' αριθμόν 151 ο Δανέλλης

Ο υπ' αριθμόν 151 ο Δανέλλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:49 Δημιουργία 14/01/19, 23:29

«Κλειδώνει» την πλειοψηφία των 151 για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Σπύρο Δανέλλη να «αδειάζει» το Ποτάμι και να σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του Σταύρου Θεοδωράκη παρά την απειλή της διαγραφής, αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από την κομματική «γραμμή», δηλώνοντας «ναι» στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος απάντησε μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας στο τελεσίγραφο του κ. Θεοδωράκη, διαμηνύοντας πως θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη στη Βουλή την αποπομπή του κ. Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Η απάντηση του κ. Δανέλλη ήρθε, αφότου κατά τη συνάντησή του με τον κ. Θεοδωράκη, ο πρόεδρος του Ποταμιού του έδωσε διορία έως το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του, προτού ξεκινήσει η συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Αν σου άρεσε κάνε