Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα «ξεσαλώσει» με διορισμούς και ψέματα - Μόνη λύση οι εκλογές

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θα «ξεσαλώσει» με διορισμούς και ψέματα - Μόνη λύση οι εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:05 Δημιουργία 15/01/19, 07:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Εκλογές το ταχύτερο δυνατό, με δεδομένο ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει τη χώρα, θα ζητήσει σήμερα, Τρίτη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα απευθυνθεί στους βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Ολομέλειας και θα τονίσει ότι παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση σημαίνει επικύρωση μίας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας, όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών και παράταση ζωής σε μια κυβέρνηση, που με την πολιτική της πλήττει τη χώρα και τα συμφέροντα των πιο αδύναμων πολιτών.

Για την ΝΔ το πολυσυζητημένο «διαζύγιο» μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «κακοστημένη παράταση», «σκηνοθετημένη πράξη που κρατά την κυβέρνηση στη θέση της και δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αυτοπροσδιορίζεται ως ...μακεδονομάχος».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες μέσα από μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη το στίγμα των προθέσεων του, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να μιλά για «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καθώς - όπως είπε- τα δύο κομμα5α δεν... χώρισαν , αλλά συγχωνεύθηκαν.

Κατήγγειλε ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος λειτουργούν σε απόλυτη συνεννόηση και πως όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα αποτελούν ηθική έκπτωση στην πολιτική και τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από γραφικότητα και συνάμα από τραγικότητα .

Προέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας θα εξασφαλίσει τις 151 θετικές ψήφους που αναζητά, έκανε λόγο για «ετερόκλητη ομάδα», αλλά προειδοποίησε ότι η περίοδος που ακολουθεί από τώρα μέχρι τις εκλογές εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Διερωτήθηκε μάλιστα: «ποιός επενδυτής θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα αυτή την ώρα;», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ξεσαλώσει. Θα διορίσει, θα υποσχεθεί, θα πει ψέματα. Γι αυτό η καθαρή λύση είναι οι εκλογές τώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε δικαιωμένος για το ότι είχε θέσει νωρίς ζήτημα εκλογών, ενώ επέμεινε στη θέση του ότι υπήρξε σύνδεση των θεμάτων της οικονομίας και του Σκοπιανού από την πλευρά των Ευρωπαίων και σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση. «Περιμένατε από την κυρία Μέρκελ να το παραδεχθεί;», απάντησε για τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκάλυψε, εάν η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας ότι τώρα προέχει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ για το Σκοπιανό επέμεινε ότι δεν πρόκειται να κυρώσει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Περιέγραψε κωδικοποιημένα τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του, δίνοντας έμφαση στη μείωση της φορολογίας, αλλά και στην ενίσχυση τη Παιδείας και της Υγείας. Δεσμεύτηκε ότι δεν προτίθεται να κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά επέμεινε στην ανάγκη αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Αν σου άρεσε κάνε