«Θύελλες» σήκωσε στο Ποτάμι ο Δανέλλης

«Θύελλες» σήκωσε στο Ποτάμι ο Δανέλλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:41 Δημιουργία 15/01/19, 09:17

Αυτονόητο είναι ότι ο Σπύρος Δανέλλης έθεσε εαυτόν εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού με την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας, προσθέτοντας ότι η παράταξή του ενδέχεται να αναθεωρήσει τη στάση της, ενόψει των προσεχών πολιτικών εξελίξεων. Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Ψαριανός απείλησε ότι αν δε διαγραφεί ο Δανέλλης, θα αποχωρήσει ο ίδιος από το Ποτάμι, παραμένοντας ωστόσο ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Υπάρχει πολιτικό ζήτημα μ' αυτήν την κυβέρνηση όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα» τόνισε ο κ. Τσιόρδας.

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ» είπε αρχικά μιλώντας στο Open TV.

Στη συνέχεια, καυτηρίασε την στάση της κυβέρνησης, να «ψαρέψει» από όλες τις παρατάξεις βουλευτές για να πάρει το πολυπόθητο για εκείνην «151».

«Δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται αυτό το πράγμα. Είναι ευτελισμός. Γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο που ψήφισε. Δεν γίνεται άλλο να ψηφίζει ο λαός κι άλλο να βλέπει να γίνεται στη Βουλή. Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία, να είναι εντάξει. Υπάρχει ζήτημα σε σχέση με την κυβέρνηση».

«Αν δεν διαγραφεί ο Δανέλλης, φεύγω εγώ από το Ποτάμι» είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, έπειτα από αυτή την εξέλιξη με τον κ. Δανέλλη, εξέφρασε την ελπίδα ότι το κόμμα του θα κινηθεί ενιαία και σε διαφορετική λογική από την έως τώρα θέση του όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση για τη συμφωνία αλλά υπάρχει στο ζήτημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ολοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική και ενιαία στάση για τη συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από την ψηφοφορία.

Αναφερόμενος στο δικό του πολιτικό μέλλον τόνισε ότι ακόμα και να αποχωρήσει από το Ποτάμι, θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής και δεν θα προσχωρήσει σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.

«Είναι ανέντιμο και λάθος να μετακινείσαι από την μια κοινοβουλευτική ομάδα στην άλλη, την ίδια κοινοβουλευτική περίοδο, χωρίς να παρεμβάλλονται εκλογές. Όσοι μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο είναι αποστάτες», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Μακάρι να γίνουν γρήγορα οι εκλογές».

Αν σου άρεσε κάνε