Ο Δανέλλης διεγράφη, το Ποτάμι θα αναθεωρήσει;

Ο Δανέλλης διεγράφη, το Ποτάμι θα αναθεωρήσει;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:11 Δημιουργία 15/01/19, 12:01

Εκτός της ΚΟ του Ποταμιού είναι από σήμερα, Τρίτη ο Σπύρος Δανέλλης, το πρόσωπο «κλειδί» για την πλειοψηφία των «151», που αναζητούσε και εν τέλει εξασφάλισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Δανέλλης, που αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση, διεγράφη από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως ήταν αναμενόμενο. Πρόκειται για τον υπ’ αριθμόν 151, καθώς ήταν το πρόσωπο, που έσωσε τον πρωθυπουργό όσον αφορά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Ο κ. Δανέλλης παρά την απειλή της διαγραφής, αποφάσισε να διαφοροποιηθεί από την κομματική «γραμμή», δηλώνοντας «ναι» στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος απάντησε μετά τις 11 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο τελεσίγραφο του κ. Θεοδωράκη, διαμηνύοντας πως θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η απάντηση του κ. Δανέλλη ήρθε, αφότου κατά τη συνάντησή του με τον κ. Θεοδωράκη, ο πρόεδρος του Ποταμιού του έδωσε διορία έως το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του, προτού ξεκινήσει η συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Πλέον, το Ποτάμι δεν αποκλείεται να αλλάξει στάση - από την ψήφο κατά συνείδηση που έχει αποφασιστεί - και για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ζητούν βουλευτές του.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε ότι η παράταξή του ενδέχεται να αναθεωρήσει τη στάση της, ενόψει των προσεχών πολιτικών εξελίξεων.

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ», επεσήμανε ο ίδιος σε σημερινές δηλώσεις του.

Αν σου άρεσε κάνε