Άγριος καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον Αποστολάκη

Άγριος καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον Αποστολάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:58 Δημιουργία 15/01/19, 14:15

«Μπαρούτι» μύρισε στη Βουλή με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει στο ΥΠΕΘΑ τον Ευάγγελο Αποστολάκη, μετά το πολιτικό «διαζύγιο» με τον Πάνο Καμμένο.

«Διορίστηκε μετά από υπόδειξη Καμμένου. Ποτέ καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό, η μόνη εξαίρεση ήταν ο κ. Χηνοφώτης, Πρώτα παραιτήθηκε, μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, και όχι του υπουργείο Άμυνας. Ο τελευταίος ήταν ο Σπαντιδάκης. Για την πρώτη φορά Αριστερά, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όσους απελπισμένους κι αν μαζέψετε, τους πολίτες δε θα τους κοροϊδέψετε. Και ο λογαριασμός θα είναι βαρύς. Οι πολίτες έχουν ένα λόγο ακόμα να σας τιμωρήσουν, δίπλα στην πολιτική εξαπάτηση και στη λιτότητα προσθέσατε κι ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής και κατάντιας των δημοκρατικών θεσμών. Όσα γίνονται είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός συστήματος που καταρρέει. Οι μάσκες έπεσαν. Πολιτική για εσάς κ. Τσίπρα σημαίνει συναλλαγή, για να βρεθούν δύο πλειοψηφίες. Μία για να κρατηθείτε στην εξουσία και μία δεύτερη, για να περάσετε το Σκοπιανό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τότε παρενέβη ο κ. Τσίπρας,υποστηρίζοντας: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άθελά του θέλω να πιστεύω υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα. Συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλη Αποστολάκη, με τον στρατηγό της χούντας Σπαντιδάκη. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων», είπε και ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει.

«Πάνω στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει κανέναν, αλλά να επισημάνει ότι όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα είχαν σεβαστεί την διάκριση εκτελεστικής εξουσίας- ενόπλων δυνάμεων. Σημείωσε δε πως ήταν λάθος του κ. Αποστολάκη να δεχθεί την δεχθεί τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Αν σου άρεσε κάνε