Οργή Θεοδωράκη κατά Δανέλλη: «Έκανες λάθος, χειρότερο από έγκλημα»

Οργή Θεοδωράκη κατά Δανέλλη: «Έκανες λάθος, χειρότερο από έγκλημα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:19 Δημιουργία 15/01/19, 15:41

Μετά από την διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού το πρωί της Τρίτης, λόγω της στήριξης του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή στην κυβέρνηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρώην βουλευτή του από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως ο κ. Δανέλλης δεν έκανα απλά ένα έγκλημα αλλά ένα υπολογισμένο λάθος.

«Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, στο λάθος υπάρχει σκέψη, υπολογισμός».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «συνειδητά το Ποτάμι δεν έστησε κομματικούς μηχανισμούς σε όλη τη χώρα. (...) Θέλαμε να κάνουμε ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Έχουμε την άποψη ότι τα στελέχη δικαιούνται να έχουν τις δικές τους απόψεις».

Αναφερόμενος και πάλι κατά του πρώην βουλευτή του, δήλωσε πως «η απόφαση κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ήταν κατάντια. Δεν εξαγοράστηκε ο κ. Δανέλλης, είμαι σίγουρος, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Πάντα έβαζε πρώτα την δική του άποψη».

Μιλώντας για τους υπολοίπους βουλευτές που εξελέγησαν με το Ποτάμι και στη συνέχεια αποχώρησαν για άλλα κόμματα, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «δεν είναι μόνο ο Σ.Δανέλλης που έφυγε από το Ποτάμι. Υπάρχει μια σύμπτωση μεταξύ τους: Όλοι πήγαν σε μεγαλύτερα κόμματα. Φαίνεται ότι υπαρχει ένα ποσοτικό κριτήριο».

Κάνοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, σημείωσε πως «ο σημερινός κατήφορος του κ. Τσίπρα έχει την ιστορία του. Έτσι πολιτεύονται δυστυχώς τα παλιά κόμματα».

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας αναζητά άλλους 5 που θα του δώσουν λευκή επιταγή να συνεχίσει. Με αυτή τη λογική η χώρα δεν πάει πουθενά. Οι μεταγραφές Δευτέρα εδώ Τρίτη αλλού δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο. Στη Βουλή γίνονται» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, λέγοντας ακόμα ότι «έχουμε 20 βουλευτές που παίζουν μουσικές καρέκλες. Στη δική μας λογική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε έναν βουλευτή στη διάρκεια της θητείας του να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα».

Στη συνέχεια, τόνισε πως το Ποτάμι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την καταψηφίζουμε γιατί απέτυχε στα περισσότερα».

Αν σου άρεσε κάνε