Μητσοτάκης: Ο χρόνος για εκλογές μετρά αντίστροφα από... απόψε

Μητσοτάκης: Ο χρόνος για εκλογές μετρά αντίστροφα από... απόψε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:36 Δημιουργία 16/01/19, 08:10
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τη ρητορική περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς στοχεύει πλέον η ΝΔ, καθώς θεωρεί δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει απόψε τις 151 θετικές ψήφους, που ζητεί, μετά από τις μεταγραφές βουλευτών, τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις αποχωρήσεις από αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην αποψινή ομιλία του θα αναδείξει το κλίμα των τελευταίων ημερών, θα μιλήσει ευθέως για συναλλαγές, που είχαν ως στόχο την εξασφάλιση της διπλής πλειοψηφίας (ψήφος εμπιστοσύνης, Πρέσπες) για τον κ. Τσίπρα και θα τονίσει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον τη νομιμοποίηση όχι μόνο να προωθήσει το Σκοπιανό, αλλά και να ψηφίσει ακόμη και απλά νομοσχέδια.

Ο στόχος της ΝΔ είναι τριπλός:

-Να πλήξει την εικόνα του κ. Τσίπρα, εμφανίζοντάς τον απόλυτα δεμένο στην εξουσία

-Να ακυρώσει τις μεταγραφές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία

-Να αναδείξει ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος προχωρούν μαζί, ευρισκόμενοι ακόμη και τώρα σε απόλυτη συνεννόηση

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση της ανατροπής της κυβέρνησης, μέσα από τη διαδικασία που ολοκληρώνεται σήμερα στην Βουλή.

Ωστόσο, είναι κοινή η πεποίθηση ότι ο χρόνος για την διεξαγωγή εκλογών αρχίζει να μέτρα αντίστροφα από απόψε, ανεξαρτήτως της εξασφάλισης των 151 εδρών.

Για το Σκοπιανό, μετά τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη με την αποχώρηση των βουλευτών του Ποταμιού από την ψηφοφορία και την τοποθέτηση Βούτση ότι το πολιτικά ορθό είναι να επικυρωθεί η συμφωνία με 151 θετικές ψήφους και όχι μόνο με πλειοψηφία έπι των παρόντων, η προταθείσα της κυβέρνησης είναι στον αέρα.

Η ΝΔ παρακολουθεί την στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και θεωρεί δεδομένο ότι εάν η κυβέρνηση ταυτιστεί με την άποψη Βούτση (που είναι και το πιθανότερο ) και δεν υπάρξει η απόλυτη πλειοψηφία, τότε η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης θα προειδοποιήσει εκ νέου απόψε ότι εάν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, δεν τίθεται θέμα εκλογών εν ευθέτω χρόνο (όπως είπε ο πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη), αλλά άμεσης προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ προετοιμάζεται πυρετωδώς για εκλογές, καθώς το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν προκηρυχθεί, όπως εκτιμούν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας θα πολώσει το κλίμα, θα προχωρήσει σε έναν νέο γύρο εξαγγελιών παροχών, θα στηριχτεί στη σκανδαλολογία και θα επιχειρήσει να μειώσει τη δημοσκοπική διαφορά που τον χωρίζει από τον κ. Μητσοτάκη .

Αν σου άρεσε κάνε